Pitäisikö lasku saada maksettua, peli pelattua tai ottelu katsottua loppuun, mutta nettiyhteys hidastelee? Tämä on yksi nykyajan kamalammista tilanteista, joten perusniksit siitä selviämiseksi olisi kaikkien hyvä osata.

Jos käytössäsi on oma langaton nettiyhteys, eli olet luonut langattoman verkon kotonasi olevan reitittimen tai modeemin avulla, kannattaa tämän laitteen sijaintia tarkastella.

Yhteys toimii yleensä paremmin, jos reititin on korkealla. Kannattaa kuitenkin kokeilemalla etsiä paras paikka. Tärkeää on myös huomata, että reitittimiä on eri tasoisia, eikä yhteyden kylkiäisenä tullut laite ole aina se paras mahdollinen.

Varsin usein syynä huonoon yhteyteen on nimittäin reitittimen huono sijainti. Verkkolaite on syytä sijoittaa keskeiselle paikalle, jotta signaali riittää mahdollisimman laajalle. Mihinkään kaappiin sitä ei kannata sijoittaa.

Verkkoyhteys voi pätkiä myös siksi, että erilaiset esteet häiritsevät verkkosignaalin etenemistä. Pahimpia signaalin heikentäjiä rakennuksissa ovat metallit ja betoni. Myös peili voi heikentää signaalia yllättävän paljon.

Myös toiset laitteet voivat haitata signaalia. Reititintä tai modeemia ei siis välttämättä kannata sijoittaa esimerkiksi digiboksin tai jonkin muun vastaavan teknisen vempeleen välittömään läheisyyteen.

Joskus yhteys voi myös mystisen tuntuisesti lakata kokonaan toimimasta. Jos reititin tai modeemi on tällöin ollut yhtäjaksoisesti päällä viikkokausia, kyse on useimmiten muistin loppumisesta. Laite tulee tällöin yksinkertaisesti käynnistää uudelleen. 

Erityisesti kerrostaloissa myös naapureiden langattomat verkot voivat häiritä toisiaan. Jonkin apuohjelman avulla kannattaakin silloin tällöin kartoittaa tilannetta ja tarvittaessa vaihtaa oman verkkonsa taajuutta.