Tekisikö mielesi kuunnella Kansanradiota tai Entisten nuorten sävellahjaa, mutta radiostasi kuuluu enimmäkseen pörinää, sirinää ja ujellusta? Kyseessä saattaa olla radioliikenteen häiriötilanne.

Varmistaaksesi asian yritä selvittää itsellesi kaikki mahdolliset tekniset viat, jotka voivat aiheuttaa häiriötä. Varsin usein radiohäiriö johtuu vastaanottolaitteen viasta tai muusta teknisestä puutteesta.

Tarkista, että kanava on varmasti säädetty kohdalleen. Selvitä myös antennikaapelien sekä liittimien kunto. Kokeile mahdollisia vaihtoehtoisia radiolaitteita ja pyri varmistumaan, ettei vastaanottimesi ole viallinen. 

Selvitä onko naapurissa tai muualla lähiympäristössäsi vastaavia häiriöitä. Jos muilla ei ole minkäänlaisia radioliikenteeseen liittyviä ongelmia, häiriön aiheuttava laite löytyy todennäköisesti kotoasi.

Sen varmasti tiesitkin, että peittoalueen ulkopuolella ei voida taata, että radiolähetykset kuuluisivat häiriöittä. Yleisradiolähettimien peittoaluesuunnittelussa oletetaan, että vastaanotossa käytetään ulkoantennia.

Jos olet eliminoinut kaikki mahdolliset vian aiheuttajat, mutta radiosi ei edelleenkään vastaanota signaalia toivotusti, ota yhteyttä Viestintävirastoon ja tee ilmoitus radioliikennehäiriöistä.