Kaikki voivat oppia asioimaan mobiilisti, sinäkin. Voit siis hoitaa erilaisia tehtäviä kännykän tai jopa tabletin avulla, kunhan näkökykysi ja sorminäppäryytesi ovat riittävällä tasolla. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset mobiilin käytössä alkuun.

Opiskele omaan tahtiisi. Mobiililaitteet käyvät vuosi vuodelta monimutkaisemmiksi. Älä silti masennu, kaikkea ei kuitenkaan ole tarpeen heti osata. On myös hyvä tietää, että sinulle sopivaa neuvontaa voi olla saatavilla mm. kirjastossa tai sukulaisilta.

Tutustu laitteeseesi rauhassa. Ennen jonkin mobiilisovelluksen käyttöä kannattaa sinun tutustua oman kännykkäsi tai tablettisi valikoihin ja asetuksiin. Ota oma laitteesi mukaan johonkin neuvontatilaisuuteen, niin saat juuri itsellesi sopivia ohjeita.

Aloita hyötykäyttö. Opiskele esimerkiksi mobiilipankin käyttö. Pyydä alkuun päästäksesi apua pankistasi, jos ja kun niin tarvitset. Harjoittele laskujen maksua demoympäristössä ja katsele verkosta opetusvideoita. Kyllä se siitä alkaa sujumaan.

Ota laitteestasi ilo irti. Älykännykkää ei tarvitse hankkia pelkkään viranomaisasiointiin, jossa sitä tosin nykyään jo miltei edellytetään. Jos nettipankin käyttö vaikuttaa kovin hankalalta, niin erilaiset pelit ja kissavideot saavat ajan kulumaan mukavasti.