Törmäsitkö netissä kerta kaikkiaan houkuttelevaan mainokseen? Kyseessä voi olla puhdas huijausyritys. Ennen kuin annat jymäyttää itseäsi, mieti hetki seuraavia yleisohjeita nettiasiointiin.

Älä tilaa mitään tai sitoudu mihinkään, ennen kuin olet lukenut sopimus- tai tilausehdot kokonaan. Olennaiset kohdat on usein sijoitettu niissä aivan loppuun. Jos ehtoja ei ole saatavilla, älä tilaa tai liity mihinkään.

Älä ikinä ryhdy tuotetestaajaksi, jos et ole lukenut sopimusehtojen viimeisiäkin rivejä. Ilmaisia tuotenäytteitä tai kahden euron merkkitavaroita tarjoavalle yritykselle ei pidä milloinkaan antaa henkilötunnustaan.

Tee nopea googlaus, eli etsi hakukoneella tietoja tuotemerkin ja sitä tarjoavan yrityksen nimellä. Saatat löytää muiden kokemuksia samasta tarjouksesta, ja välttää monet yleiset, perinteiset huijaukset.

Älä tilaa mitään yritykseltä, joka ei ilmoita yhteystietojaan selvästi tai kertoo ainoastaan postilokero-osoitteensa.

Jos kuulet yllättäen voittaneesi jotain arvonnassa, johon et ole osallistunut, olet tuskin voittanut mitään. Kyse on mitä todennäköisemmin yhteystietojen kalastelusta, joihin sortuville voidaan myöhemmin lähettää sähköpostia.

Vain tänään ja vain sinulle voimassa olevat tarjoukset ovat voimassa todennäköisesti kaikille myös huomenna, jos ovat ollenkaan.