Yli puolet suomalaisista voi halutessaan käyttää nettiä vähintään 100 megaisella liittymällä. Saatavuus jakautuu karkeasti ottaen puoliksi kaapeli-tv-verkon ja valokuituverkon kautta saatavilla olevien liittymien kesken.

Saatavuudella tarkoitetaan tilannetta, jossa liittymä on joko käytössä, se on mahdollista kytkeä käyttöön tai sen käyttöönotto vaatisi lähinnä omalla tontilla tapahtuvaa rakennus- tai asennustyötä.

Läheskään kaikki eivät kuitenkaan ole hankkinut käyttöönsä suurinta mahdollista yhteysnopeutta. Nopeita 100 megan liittymiä oli vuoden vaihteessa käytössä hieman harvemmalla kuin joka viidennellä kotitaloudella.

Ahvenanmaalla nopeat nettiyhteydet ovat lähes kaikkien saatavilla. Monessa Ahvenanmaan kunnassa, kuten mm. Maarianhaminassa saatavuus on täydet 100 prosenttia, eli kattaa kaikki asukkaat.
 
Suomesta löytyy yhä myös sellaisia kuntia, joissa 100 megaista liittymää ei ole lainkaan mahdollista saada käyttöönsä. Näitä kuntia ovat mm. Enontekiö, Hankasalmi, Juupajoki ja Saarijärvi.
 
Suhteessa eniten vähintään 100 megaisia liittymiä on otettu käyttöön Pirkanmaalla ja Uudellamaalla, vaikka niissä kokonaissaatavuus ei olekaan vielä valtakunnan korkeimpia.