Usealla ihmisistä on nykyään kotonaan käytössään langaton verkko. Kaiken toimiessa sen käyttäminen on mukavaa, mutta jos verkko alkaa pätkiä, voi rauhallisempikin henkilö hermostua. Tässä muutama huomioon otettava seikka, joiden avulla saatat pystyä parantamaan tilannettasi.

Päätelaitteen sijainti. Reititin tai modeemi tulisi aina asentaa niin, että se on hyvässä suhteessa käytettäviin laitteisiin nähden. Nyrkkisääntönä voi sanoa, että mitä lähempänä sen parempi. Aina reitittimen sijaintiin ei ole mahdollista vaikuttaa, mutta asia on kuitenkin hyvä tiedostaa.

Monien ohjeiden mukaan päätelaite tulisi asentaa mahdollisimman korkealle. Tällä ei kuitenkaan ole juuri merkitystä, vaan langaton signaali kulkee kaikkiin suuntiin yhtälailla niin katosta kuin lattialtakin. Lattialla olevalla laitteella on tosin riski jäädä herkemmin huonekalujen tai muiden esineiden taakse.

Huomattavasti korkeutta tärkeämpää onkin, ettei päätelaite ole signaalien etenemistä etenevien rakenteiden takana, kuten esimerkiksi sijoitettuna metalliseen kaappiin. Tulevaisuuden verkot tulevat vaatimaan vielä nykyistäkin esteettömämpää yhteyttä laitteelta reitittimeen.

Naapureiden verkot. Kovin harva tulee ajatelleeksi, että etenkin kerrostaloasunnossa ilmassa liikkuu myös naapureiden datapaketteja. Jos kaikkien talon asukkaiden verkot on säädetty samalle taajuudelle, tuloksena voi olla hidas ja pätkivä verkko. Usein näin onkin, koska reitittimet on yksinkertaisesti jätetty oletusasetuksiinsa.

Nykyaikaiset päätelaitteet muodostavat usein kaksikin eri langatonta verkkoa, joiden taajuksia voi säätää itse. Tämä ei vaadi kovin suurta ammattitaitoa, mutta lopputulos voi taajusmuutoksen jälkeen olla kerrassaan riemastuttava, naapurien jäädessä ruuhkauttamaan omaa taajuuttaan.

Verkon suojaus. Sanomattakin pitäisi olla selvää, että langatonta verkkoaan ei pidä jättää suojaamatta. Salasanalla suojaamatonta verkkoa pääsee käyttämään kuka tahansa lähistöllä oleva, ja samalla hän vie itselleen arvokasta kaistaa. Tämä vaikuttaa välittömästi käyttöön jäävän verkon nopeuteen.