Langattomat lähiverkot ovat saamassa käyttöönsä uuden salaustekniikan. WLAN-verkkojen standardeista vastaava Wi-Fi Alliance kertoi tämän uutisen parhaillaan Nevadan Las Vegasissa, Yhdysvalloissa käynnissä olevilla CES-messuilla.

Uusi salaustekniikka on nimetty WPA3:ksi ja sen on tarkoitus vähitellen korvata edeltäjänsä WPA2, joka on ollut käytössä jo vuosikausia. WPA2:sta on aikojen kuluessa löytynyt entistä enemmän haavoittuvuuksia, viimeisimpänä vakavana verkkoliikenteen seuraamisen mahdollistanut KRACK.

WPA3:ssa verkon kaikille käyttäjille luodaan yksilöllinen salausavain, jolloin muut avoimenkaan verkon käyttäjät eivät pysty salakuuntelemaan toisiaan. Lisäksi WPA3:ssa salasanojen koneellista murtamista on vaikeutettu, sillä verkkoon liittyminen voidaan tarpeeksi monen väärän arvauksen jälkeen estää käyttäjältä kokonaan.

Uutisten mukaan WPA3-yhteensopivia laitteita alkaa tulla markkinoille jo tämän vuoden aikana. Kuluttajan kannalta edessä voi olla tilanne, ettei nykyisiä reitittimiä pysty päivittämään uuden tekniikan kanssa yhteensopiviksi, vaan edessä on uuden laitteen hankinta.